Дата на Въпроса Въпрос Подател Отговор
2010-01-03 19:51:23 Незнам каква е тая работа с банките и изплащането на детските помощи, но в Бургас отказват да ми изплащат помощите по сметка открита в различна от Инвестбанк банка. Моля, направете проверка, след като според Вашето мин-во съм в правото си защо получавам груб, безсмилен и негативен отговор, за пореден път от служителите ви (Д-р; счтв.)в гр. Бургас. Николета Димитрова Уважаема госпожо Димитрова, Необходимо е да подадете писмена жалба до изпълнителния директор на Агенция за социално подпомагане.
2010-01-04 09:33:28 Имам ли право на еднократна помощ съгл. чл.2 ал.4 от Закона за семейните помощи за деца след като съм редовна студентка /магистратура/ и имам 9 мес. бебе. Ако получа помощ, но не успея да взема изпитите и прекъсна, трябва ли да възстановявам еднократната помощ от 2880 лв. Благодаря Ви за отговора. Деси Попова Уважаема госпожо Попова, Съгласно чл. 8в. От Закона за семейни помощи за деца, майка (осиновителка) студентка, учаща в редовна форма на обучение, има право на еднократна помощ за отглеждане на дете до навършване на една година, независимо от доходите на семейството, когато детето не е оставено за отглеждане в специализирана институция за деца.
2010-01-04 09:49:17 г-жо Войнова омръзна ми до ви питам нопак ще питам --------1казахте изплащането стартира по-етапно в цялата страна е нашия етап недоиде! 2казахте отпуснати са 60мильона допълнително --е за нас пак няма !3казахте че в общ, раковски и общ,брезово има технически проблем който щеше да бъде решен ,да ама не !!!!!и накрая хоп превод през януари ,да ама , майка на 4деца Уважаема госпожо, Месечните помощи за дете до завършване на средно образование ще бъдат изплатени в най-кратки срокове.
2010-01-04 12:23:47 bix iskala da pitam koga tozi mesec 6te ima decki dobavki blagodaria vi r i Уважаема госпожо, Месечните помощи за дете до завършване на средно образование се изплащат до края на месеца.
2010-01-04 13:05:09 г-жо войнова ще ни отговорите ли най накрая кога ще изплатите детските в общ,раковски за миналия месец или които взел -взел другите да духат супата, моите уважения но не е чесно! майка на 4деца ОТГОВОРЕТЕ ОТГОВОРЕТЕ ОТГОВОРЕТЕ Уважаема госпожо, Месечните помощи за дете до завършване на средно образование ще бъдат изплатени в най-кратки срокове.
2010-01-04 14:28:03 Има ли правно основание, в служебна бележка за дохода, в брутния доход да бъдат включени и порционни пари, които са необлагаеми? По смисъла на ЗСПзД "доход" е: 2. (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2004 г., бр. 21 от 2006 г., бр. 95 от 2006 г.) "Доход" са всички брутни доходи на семейството, които са облагаеми по Закона за данъците върху доходите на физическите лица, както и получаваните пенсии, обезщетения, помощи и стипендии... Веска Янкова Уважаема госпожо Янкова, Съгласно Закона за семейни помощи за деца, "Доход" са всички брутни доходи на семейството, които са облагаеми по Закона за данъците върху доходите на физическите лица, както и получаваните пенсии, обезщетения, помощи и стипендии, с изключение на месечните добавки за деца с трайни увреждания, изплащани по реда на чл. 43 от Закона за интеграция на хората с увреждания, добавката за чужда помощ на инвалидите по чл. 103 от Кодекса за социално осигуряване, стипендиите на учащите се до завършване на средно образование, но не по-късно от навършване на 20-годишна възраст, както и помощите, получени по този закон. Следователно, ако порционните пари са необлагаеми, не би трябвало да бъдат включени в определянето на дохода по ЗСПД.
2010-01-05 11:57:07 Доколкото мога да проследя по постъпленията в картата си имам две изплащания на месечни детски .Приположение ,че съм подала молба през октомври предполагам ,че са изплатени за м.окт. и м.ноемвр.Така ли е, сега би следвало да се изплатят декемврийските ли?Към кого трябва да се обърнем ,за да има достъп до актуална информация за ИЗПЛАТЕНИТЕ детски? Тенева Уважаема госпожо Тенева, Актуална информация можете да получите от дирекция „Социално подпомагане” по постоянен адрес.
2010-01-05 12:02:24 zdr. bezrabotna maika sam na edno dete i fevruari o4akvam vtoroto si dete.Interesuvam se na kakvi pomo6ti imam pravo sled kato sam na kvartira i sapruga mi e osigoren na 330lv.Imm trudov staj 3g. 2 ot koito sa v edna firma? nadia cvetanova Уважаема госпожо Цветанова, Вие имате необходимият 12-месечен стаж по Кодекса за социално осигуряване за получаване на майчинство Отделно от това Вие имате право на еднократна помощ при раждане без оглед на дохода и месечни помощи за дете до завършване на средно образование, ако отговаряте на необходимите условия. За условията за получаване на други видове помощ се обърнете към дирекция „Социално подпомагане” по постоянен адрес.
2010-01-05 15:47:13 Какъв е размера на средномесечния доход на член от семейството за помощи за деца до 18г Александрова Уважаема госпожо Александрова, Съгласно Закон за държавния бюджет на Република България за 2010 година, максимално допустимия доход за получаване на семейни помощи по Закона за семейни помощи за деца е 350 лева на член от семейството месечно.
2010-01-05 16:51:55 Здр.Имам 1но въпросче,което ме е интересувало и тормозило от много време,та:Защо като отидеш в банка,и поискаш кредит,ти гледат нетния доход,а за детски брутния?Нима единия не произхожда от другия,или за кредит не важат осигуровки,дод,доо и др.а за социалните да?Ей това го мисля,мисля и недообмислям,с 1на и съща заплата,в 2 различни институции и 2 различни неща...............естественно и в 2та случая са в против народа. 1но въпросче Уважаема/и госпожо/господине, Съгласно § 1, т.2 от допълнителните разпоредби към Закона за семейни помощи за деца, "Доход" са всички брутни доходи на семейството, които са облагаеми по Закона за данъците върху доходите на физическите лица, както и получаваните пенсии, обезщетения, помощи и стипендии, с изключение на месечните добавки за деца с трайни увреждания, изплащани по реда на чл. 43 от Закона за интеграция на хората с увреждания, добавката за чужда помощ на инвалидите по чл. 103 от Кодекса за социално осигуряване, стипендиите на учащите се до завършване на средно образование, но не по-късно от навършване на 20-годишна възраст, както и помощите, получени по този закон.
Page 1 of 6864

Търсене във въпроси и отговори